Saturday, December 15, 2012

ဩဇာသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား 15 DECEMBER 2012

Nanlin Shwe shared Aye Chan Mon's photo.
ဩဇာသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

15 DECEMBER 2012 

ကမၻာတစ္ဝန္းလံုးမွာ ေပါက္ေရာက္ေနတဲ့ ခ်ိဳတဲ့ သစ္သီးျဖစ္တဲ့ ဩဇာသီးဟာ အရသာရွိသလို ေဆးဖက္ဝင္တဲ့ အစြမ္းလည္း အမ်ားအျပား ရွိပါတယ္။
(၁) အစာမေၾက ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးဟာ အစာမေၾကတာ၊ ရင္ပည့္ရင္ကယ္တာ စတဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
(၂) ဝမ္းပ်က္ ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ့ ဝမ္းကိုက္တာကို သက္သာ ေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ေၾကးနီဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကင္းေဝးေစၿပီး ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ႔ ဝမ္းကိုက္တာ တို႔ကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
(၃) အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အစြမ္းရွိပါတယ္
ဗီတာမင္စီအမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဂုဏ္သတၱိရွိကာ ကိုယ္ခႏၶာတြင္းရွိ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
(၄) အသားအေရန့ဲ ဆံေကသာကုိ က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အသားအေရနဲ႔ ဆံေကသာ ကို က်န္းမာေစပါတယ္။
(၅) ႏွလံုးက်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ အကာအကြယ္ေပးပါတယ္။ ၾကြက္သားအားနည္းမႈကို သက္သာေစတဲ့အတြက္ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္မႈ ကင္းေစပါတယ္။
(၆) အဆစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ေရဓာတ္ကို ဟန္ခ်က္ညီမွ်ေစၿပီး အဆစ္ေတြထဲက အက္စစ္ဖယ္ရွားေရးမွာ ပါဝင္ကူ ညီပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆစ္ေရာင္နာ တဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) အေထြေထြ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သိုင္ယာမင္း (B1) ၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္ (B2) ၊ သ ဘာဝသၾကား၊ ႏိုင္ယာစင္၊ ကာဗိုဟိုက္ဒ ရိတ္၊ သံဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္း၊ ဇင့္၊ မဂၢနီဆီ ယမ္၊ ေၾကးနီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ စတာေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၈) ပိုးသတ္အာနိသင္ရွိပါတယ္
ဩဇာသီးအေစ့မွာ ပိုးသတ္ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
(၉) သေရစာအျဖစ္ စားႏိုင္ပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သဘာဝသၾကားဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ သေရစာနဲ႔ အခ်ိဳပြဲအေနနဲ႔ စားသင့္ပါတယ္။
(၁၀) ေသြးအားနည္းေရာဂါကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သံဓာတ္ပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ေသြးအားနည္းေရာဂါကုသမႈမွာ အသံုးဝင္ပါတယ္။

ၾကယ္စင္

ေအးခ်မ္းမြန္မွ  GOOD HEALTH တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Photo From :GOOD HEALTH
ဩဇာသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

15 DECEMBER 2012

ကမၻာတစ္ဝန္းလံုးမွာ ေပါက္ေရာက္ေနတဲ့ ခ်ိဳတဲ့ သစ္သီးျဖစ္တဲ့ ဩဇာသီးဟာ အရသာရွိသလို ေဆးဖက္ဝင္တဲ့ အစြမ္းလည္း အမ်ားအျပား ရွိပါတယ္။
(၁) အစာမေၾက ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးဟာ အစာမေၾကတာ၊ ရင္ပည့္ရင္ကယ္တာ စတဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
(၂) ဝမ္းပ်က္ ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ့ ဝမ္းကိုက္တာကို သက္သာ ေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ေၾကးနီဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကင္းေဝးေစၿပီး ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ႔ ဝမ္းကိုက္တာ တို႔ကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။
(၃) အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အစြမ္းရွိပါတယ္
ဗီတာမင္စီအမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဂုဏ္သတၱိရွိကာ ကိုယ္ခႏၶာတြင္းရွိ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
(၄) အသားအေရန့ဲ ဆံေကသာကုိ က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အသားအေရနဲ႔ ဆံေကသာ ကို က်န္းမာေစပါတယ္။
(၅) ႏွလံုးက်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ အကာအကြယ္ေပးပါတယ္။ ၾကြက္သားအားနည္းမႈကို သက္သာေစတဲ့အတြက္ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္မႈ ကင္းေစပါတယ္။
(၆) အဆစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ေရဓာတ္ကို ဟန္ခ်က္ညီမွ်ေစၿပီး အဆစ္ေတြထဲက အက္စစ္ဖယ္ရွားေရးမွာ ပါဝင္ကူ ညီပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆစ္ေရာင္နာ တဲ့ လကၡဏာေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) အေထြေထြ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သိုင္ယာမင္း (B1) ၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္ (B2) ၊ သ ဘာဝသၾကား၊ ႏိုင္ယာစင္၊ ကာဗိုဟိုက္ဒ ရိတ္၊ သံဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္း၊ ဇင့္၊ မဂၢနီဆီ ယမ္၊ ေၾကးနီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ စတာေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၈) ပိုးသတ္အာနိသင္ရွိပါတယ္
ဩဇာသီးအေစ့မွာ ပိုးသတ္ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
(၉) သေရစာအျဖစ္ စားႏိုင္ပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သဘာဝသၾကားဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ သေရစာနဲ႔ အခ်ိဳပြဲအေနနဲ႔ စားသင့္ပါတယ္။
(၁၀) ေသြးအားနည္းေရာဂါကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သံဓာတ္ပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ေသြးအားနည္းေရာဂါကုသမႈမွာ အသံုးဝင္ပါတယ္။

ၾကယ္စင္

ေအးခ်မ္းမြန္မွ GOOD HEALTH တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသ
ည္။

No comments:

Post a Comment

mr.kyaingtun@gmail.com