Htun Gla shared General Knowledge's photo.
တြဲဖက္၍ မစားသင့္ေသာ အစာမ်ားPosted lu bo Monday, December 10, 2012 at 11:26 PM
ဆရာဝန္ေတြက သေဘာတူထားတာေတြ ဟုတ္ခ်င္မွ ဟုတ္ပါမယ္။ ျမန္မာေတြစားသံုးၾကတဲ့ အစားအစာေတြကို ေလ့လာမႈေတြ၊ သုေတသနေတြ အလြန္အားနည္းေနေသးလို႔၊ သတိသမၸဇဥ္ ဆင္ျခင္ျပီး စားသံုးသင့္ၾကပါတယ္။
• ကကတစ္ ႏွင့္ ၾကာဟင္း
• ကုန္းေက်း ႏွင့္ ပုစြန္
• ကန္႔ခ်ဳပ္နီ ႏွင့္ ေသရည္ေသရက္အမ်ဳိးမ်ဳိး
• ကြၽဲေခါင္းသီး ႏွင့္ အခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဳိး (သံပရာသီး)
• ကြၽဲေခါင္းသီး ႏွင့္ လက္ဖက္
• ေၾကးခြက္ ႏွင့္ အခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဳိး
• ကုန္းငွက္သား ႏွင့္ ၾကက္ဆူဆီ
• ကန္စြန္းျမစ္ ႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔
• ၾကာစြယ္ ႏွင့္ ဝက္သား
• ၾကက္ဆူဆီ ႏွင့္ ခါသား
• ၾကက္ဆူသီး ႏွင့္ ငွက္သား
• ေကာက္ညွင္း ႏွင့္ ေရငန္သီး
• ကတိုး ႏွင့္ သရက္သီး
• ၾကံတင္လဲ ႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္
• ကင္းပံုရြက္/သီး ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ
• ကင္းပိတ္ရြက္ ႏွင့္ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ ႏွမ္းဆီ
• ၾကာပဒုမၼာေစ့ ႏွင့္ ငွက္ေတာ္သား
• ေက်ာက္ဖရုံ ႏွင့္ အိုးမဲ
• ေၾကာင္လွ်ာသီး ႏွင့္ ငါးေသတၱာ
• ေၾကာင္လွ်ာသီး ႏွင့္ ၾကက္သား
• ေက်းသား ႏွင့္ ဘူးသီး
• ကြၽဲသား ႏွင့္ ၾကာစြယ္ၾကာဥ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ႏိူ႔ရည္
• ၾကံ့သား ႏွင့္ ငါးခူ၊ ငါးဒန္
• ၾကက္သား ႏွင့္ အင္ဖူး
• ၾကက္ဟင္းခါးသီး ႏွင့္ မႈိ
• ၾကက္ဟင္းခါးသီး ႏွင့္ ၾကက္သား
• ကိုင္းဥ ႏွင့္ ပုဇြန္ခ်ဥ္
• ၾကက္ဥ ႏွင့္ ခံသီး
• ၾကက္ဥ ႏွင့္ တမာရြက္၊ တမာဖူး
• ခ်င္း ႏွင့္ သေဘၤာသီး၊ သေဘၤာပြင့္
• ေခ်ာကလက္ ႏွင့္ ေစာင္းလ်ား
• ေခ်ာကလက္ ႏွင့္ ပဲျမစ္
• ခ်ဳိခ်ဥ္ ႏွင့္ ပဲငါးပိ
• ခ်ဥ္ဆီ ႏွင့္ ေထာပတ္
• ခရမ္းပိမ့္သိီး ႏွင့္ ႏိူ႔ရည္
• ခရု ႏွင့္ အမဲသား
• ခိုသား ႏွင့္ ခ်င္းစိမ္း
• ခိုသား ႏွင့္ ေျခေလးေခ်ာင္းသား
• ခိုသား ႏွင့္ မုန္ညင္းဆီ
• ခံသီး ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း
• ခံသီး ႏွင့္ နို႔ရည္
• ခ်ီးသီး ႏွင့္ နို႔ရည္
• ခံသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ
• ခ်ိဳခ်ဥ္သၾကားလံုး ႏွင့္ စိမ္းစားဥ
• ေဂြးရြက္ ႏွင့္ နို႔ရည္
• ေဂြးသီး ႏွင့္ အာတာလြတ္ဥ
• ေဂြးသီး ႏွင့္ နို႔ေအးေခ်ာင္း
• ေဂြးသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ
• ဂ်ယ္လီ ႏွင့္ ေကာ္ဖီ
• င႐ုပ္ေကာင္း ႏွင့္ ခံသီး
• ေငြ ႏွင့္ ရွိန္းခို
• ငါးခ်က္ေသာအိုး ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းရြက္
• ငါးဆီ ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းရြက္
• ငွက္ေပ်ာသီး ႏွင့္ မိႈ
• ငါးရံ့သား ႏွင့္ ေပြးသား
• ငံုးသား ႏွင့္ ေစာင္းလ်ား
• ငံုးသား နင့္ ခိုသား
• ငွက္သား ႏွင့္ ၾကက္ဆူဆီ
• ငါးပူတင္းဥမ်ား
• ငွက္ေပ်ာသီး စားျပီေရေအးေသာက္ျခင္း
• စေတာ္ဘယ္ရီ ႏွင့္ သီးသီး
• စားေတာ္ပဲ ႏွင့္ သီးသီး
• စိန္ ႏွင့္ သံပရာသီး
• စိမ္းစားဥ ႏွင့္ ေခ်ာကလက္
• စိမ္းစားဥ ႏွင့္ ေရခဲေခ်ာင္း
• စပါးၾကီးေျမြသား ႏွင့္ ေၾကာင္လွ်ာသီး
• ေစာင္းလ်ားသီး ႏွင့္ ခိုသား
• ေစာင္းလ်ားသီး ႏွင့္ ေရွာက္သီး
• ေဆးေျခာက္ နင့္နႏြင္းရည္
• ဆီ ႏွင့္ ဆီခဲစပ္တူ
• ဆင္သမႏြယ္ရြက္ ႏွင့္ နို႔ရည္
• ေဆာင္ေမခါးရြက္ ႏွင့္ နို႔ရည္
• ဆိတ္ဖူး ႏွင့္ ငွက္ေပ်ာဖူး
• ဆိတ္သား ႏွင့္ ကြၽဲသား
• ဆတ္သား ႏွင့္ ဆူးပန္းရြက္
• ဆတ္သား ႏွင့္ နို႔ရည္
• ဆိတ္နို႔ ႏွင့္ ဆူးပန္းရြက္
• ဆပ္ျပာ ႏွင့္ အုန္းရည္
• ဆပ္ျပာ ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး
• ဆိတ္နို႔ဆိတ္သား ႏွင့္ ငါးၾကီးဆီ
• ေစာင္းလ်ားသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ
• ဥာဏ္ရြက္ ႏွင့္ ေသရက္ အမ်ဳိးမ်ဳိး
• တလည္းသီး ႏွင့္ နို႔ရည္
• တလည္းသီး ႏွင့္ ပဲၾကီး
• ေတာပဲရိုင္း ႏွင့္ နို႔
• ေတာင္ပိႏၷဲသီး ႏွင့္ နို႔ရည္
• ေတေဇာဘမ္း ႏွင့္ ခါခ်ဥ္ေကာင္ ကိုက္သည္ ကိုမလိမ္းရ၊
• ထေနာင္းရြက္ ႏွင့္ မန္က်ည္းသီးမွည့္
• ထံုး ႏွင့္ ျမင္းသား
• ထန္းလ်က္ ႏွင့္ နလင္ေက်ာ္
• ထန္းလ်က္ ႏွင့္ သေျပသီး
• ထန္းရည္ခ်ဳိ ႏွင့္ ဝက္သား
• ထန္းသီး ႏွင့္ ႏုိ႔မ်ဳိး ခ်ဥ္
• ထန္းလ်က္ ႏွင့္ သေျပသီး
• ေထာပတ္ ႏွင့္ ေၾကးခြက္
• ေထာပတ္ ႏွင့္ ဆီခဲအမ်ဳိးမ်ဳိး
• ထံုးေရတို႔တြင္ ျဖစ္ေသာငါး လိပ္အစရွိသည္ ႏွင့္ နို႔ရည္
• ထန္းရည္ကိုငွက္ ေပ်ာသီး စားျပီး ေသာက္ျခင္း
• ထန္းသီးကိုငွက္ေပ်ာ သီးစားျပီး စားျခင္း
• ဒန္႔သလြန္ရြက္ ႏွင့္ နို႔ရည္
• ဒန္႔သလြန္သီး ႏွင့္ ကေလာဥ
• ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွင့္ ထန္းသီးမုန္႔
• ဒုတၱာ ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ိဳး
• ဒူးရင္းသီး ႏွင့္ ရွိန္းခို
• ေဒါင္းသား ႏွင့္ နို႔ခ်ဥ္
• ေဒါင္းသား ႏွင့္ ပီေလာပီနံ
• နလင္ေၾကာ္ ႏွင့္ ထန္းလ်က္
• နလင္ေၾကာ္ ႏွင့္ အခ်ဥ္
• နို႔ခဲပ်က္ ႏွင့္ ပဲဒလက္
• နို႔မ်ဳိး ႏွင့္ ဆား
• ႏို႔မ်ဳိး ခ်ဥ္ ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ
• နို႔စိမ္း ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး
• ႏို႔ရည္ နင့္ ေစာင္းလ်ားသီး
• ႏို႔ရည္ ႏွင့္ ကုလားပဲ
• နို႔ေအးေခ်ာင္း ႏွင့္ သခြားသီး
• ႏို႔ေအးေခ်ာင္း ႏွင့္ ဘူးသီး
• ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္ ႏွင့္ တလည္းသီး
• ပတဲေကာ ႏွင့္ သံပရာသီး
• ပဒုမၼာၾကာရြက္ႏု ႏွင့္ ပ်ားရည္
• ပရုတ္ဆီ ႏွင့္ ကရင္နီေကာင္ကိုက္သည့္ေနရာကို မလိမ္းပါႏွင့္
• ပဲၾကီး ႏွင့္ မုန္လာ
• ပဲဒလက္ေစ့ ႏွင့္ ဆူးပန္း
• ပဲလင္းေျမြသီး ႏွင့္ လင္းေျမြသား
• ပဲဒလက္ေစ့ နင့္ဆိတ္သား
• ပဲစိမ္းစားဥ ႏွင့္ ခ်ဳိခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဳိး
• ပိႏၷဲသီး ႏွင့္ ပ်ားရည္
• ပီေလာပီနံ ႏွင့္ ပ်ားရည္
• ပီေလာပီနံ ႏွင့္ ေပအူ
• ေပရည္ ႏွင့္ ငွက္သား
• ပ်ားရည္ ႏွင့္ သကၤန္းဖြယ္ ငွက္သား
• ပ်ားရည္ ႏွင့္ မိုးရည္
• ပ်ားရည္ ႏွင့္ ကင္းပိတ္ရြက္
• ပ်ားရည္ ႏွင့္ ရွားေစာင္း
• ပ်ားရည္ ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းရြက္
• ပုန္းရည္ ႏွင့္ ဗ်ဳိင္းေအာက္သား
• ေျပာင္းသား ႏွင့္ နို႔ရည္
• ပိုင္ရီတြန္ (Piriton) ႏွင့္ အရက္
• ဖရဲသီး ႏွင့္ နို႔မ်ဳိး
• ဖရဲသီး ႏွင့္ ဘဲဥ
• ဖားသား ႏွင့္ မိႈ
• ဖြတ္သား ႏွင့္ ၾကက္ဆူဆီ
• ေဖာင္စီးဂဏန္း ႏွင့္ မိႈ
• ဖန္ခါးသီး ႏွင့္ ပုဒမၼာၾကာရြက္
• ဖန္ခါးသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံဥ
• ဗံုလံုသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံ
• ဗ်ဳိင္းသား ႏွင့္ ဝက္ဆီ
• ဗ်ဳိင္းေအာက္သား ႏွင့္ ဝက္ဆီ
• ဗ်ဳိင္းႏွမ္းႏွင္ ေသရည္
• ဘူးသီး ႏွင့္ ၾကက္တူေရြးသား
• ဘာစပရိုေဆးျပား ႏွင့္ သံပရာသီး
• ဘာမီတြန္ Burmeton ေဆးျပား ႏွင့္ ထန္းလ်က္ခဲ
• ဘာမီတြန္ Burmeton ႏွင့္ Tiffy တစ္ဖီအစိမ္းေရာင္ ကတ္
• ဘီလံုးငွက္သား ႏွင့္ ၾကက္ဆူဆီ
• ဘာစပရို Buspro ေဆးျပားကို အစာခံမရွိဘဲမေသာက္ရ၊
• မဲနယ္အိုး ႏွင့္ သားငါး
• မဲဇလီဖူးရြက္ ႏွင့္ လက္ဖက္သုပ္
• မိေခ်ာင္းသား ႏွင့္ နႏြင္း
• မန္က်ည္းသီး ႏွင့္ ႏို႔ရည္
• မင္းကြတ္သီး ႏွင့္ သၾကား
• မတ္ပဲ ႏွင့္ တင္လဲ
• မတ္ပဲ ႏွင့္ မုန္လာ
• မုန္ညွင္းဆီ ႏွင့္ သကၤန္းဖြက္ငွက္
• မုန္လာျမစ္ ႏွုင့္ပ်ားရည္
• မုန္လာ ႏွုင့္ မတ္ပဲ
• မိႈ ႏွင့္ ရွားေစာင္း
• ေျမပဲဆန္ ႏွင့္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
• ေျမဇာဥ ႏွင့္ သစ္ၾကားသီး
• ေမ်ာက္တည္သီး ႏွင့္ နို႔ရည္
• ေျမြသား ႏွင့္ ငါးရံသား
• ျမန္မာလ်က္ဆား ႏွင့္ သြားတိုက္ေဆး
• ျမင္းခြာရြက္ ႏွင့္ သခြားသီး
• မက္ထရိုနီဒါေဇာ (Meronidazole) ႏွင့္ အရက္
• ယုန္သား ႏွင့္ မိႈ
• ရာဘာခ်ဥ္ ႏွင့္ ဆိတ္သား
• ရွာလကာခ်ဥ္ ႏွင့္ ပီေလာပီနံ
• ရိုးနီပီေလာပီနံ ႏွင့္ အခ်ဥ္မ်ဳိး
• ေရခဲသုပ္ ႏွင့္ ခ်င္းသုပ္
• ေရငန္သီး ႏွင့္ လက္ဖက္
• ရွားေစာင္းခ်ဥ္ ႏွင့္ အမဲသား
• ရွားေစာင္း ႏွင့္ ကုလားဗရာေၾကာ္
• ေရွာက္သီး ႏွင့္ ေစာင္းလ်ားသီး
• ေရွာက္သီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံ
• ေရွာက္သီး ႏွင့္ ပဲစိမ္းစားဥ
• ေရွာက္သီး ႏွင့္ ခိုသား
• ေရွာက္သီး ႏွင့္ နို့ရည္
• ဝက္သားခ်ဥ္ ႏွင့္ မဲနယ္အိုး
• ဝက္သား ႏွင့္ ဒိန္ခ်ဥ္
• ဝက္သား ႏွင့္ ႏြားႏို႔
• ဝမ္းဘဲဥ ႏွင့္ ဖရဲသီး
• ဝမ္းဘဲဥ ႏွင့္ ေပသီးေပရည္
• ဝါေစ့/ ဝါဆီ ႏွင့္ သမင္သား
• ဝါးမွ်စ္ ႏွင့္ အင္ဥ
• သမုန္းျမစ္ ႏွင့္ အခ်ဥ္ခ်က္ေသာအိုး
• သမုန္းရြက္ ႏွင့္ ငါးခ်က္ေသာအိုး
• သၾကားျပာ ႏွင့္ ပ်ားရည္
• သမင္သား ႏွင့္ ဝါရြက္
• သေျပသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံ
• သံပရာသီး ႏွင့္ ပီေလာပီနံ
• သံပရာသီး ႏွင့္ နို႔ရည္
• သံပရာသီး ႏွင့္ စိမ္းစားဥ
• သားငါးအဆီ ႏွင့္ ေထာပတ္
• သားငါးတို၏အဆီ ႏွင့္ ခ်ဥ္ဆီ
• သားမ်ဳိးဟင္း ႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔
• ေသရက္မ်ဳိး ႏွင့္ သမုန္း ဧကရာဧ္
• ေသရည္ေသရက္ ႏွင့္ ႏွမ္းမႈန္႔ဆုပ္
• ေသရက္မ်ဳိး ႏွင့္ ပိတ္ခ်င္းရြက္
• ေသရည္ ႏွင့္ ဗ်ဳိင္းေအာက္သား
• ေသရည္ေသရက္ ႏွင့္ ႏို႔အမ်ဳိးမ်ိဳး
• သစ္ၾကားသီး ႏွင့္ ဝက္ေျမဇာဥ
• သည္းေျခ ႏွင့္ သားဟင္းမ်ဳိး
• ဟင္းငန္ရြက္ ႏွင့္ ႏွမ္းဖတ္
• ဟစ္တမင္း (Histamine) ႏွင့္ အရက္
• အင္ဥ ႏွင့္ ေျပာင္းဆန္
• အမဲသားခ်ဥ္ ႏွင့္ မဲနယ္အိုး
• အရက္ ႏွင့္ ဘိန္း
• အရက္ ႏွင့္ Burmeton ဘာမီတြန္
• အခ်ဥ္မ်ဳိး ႏွင့္ နို႔မ်ဳိး
• အိမ္ဆီးခ်ဳိ ႏွင့္ နို့ရည္
• အုန္းသီး ႏွင့္ နိုရည္
• အုန္းရည္ ႏွင့္ ပ်ားရည္
• အံုတံုဆံ ႏွင့္ ကေလာဥ
• ဥသွ်စ္သီး ႏွင့္ ပ်ားရည္
• ဥေဒါင္းသား ႏွင့္ ၾကက္ဆူဆီ
• ဥမ်ဳိး ႏွင့္ ၾကက္ဆူဆီ
• ဥသွ်စ္သီး ႏွင့္ ကင္းပိတ္ရြက္
• ၾသဇာသီး ႏွင့္ ပ်ားရည္
• တြဲဖက္စားလွ်င္ေသေစနိင္ေသာအစားအ
• ၾကက္ဆူသီး + ငွက္သား = ေသ
• ေက်းသား + ဘူးသီး = ေသ
• ေၾကာင္လွ်ာသီး + ငါးေသတၲာ = ေသ
• ေၾကာင္လွ်ာသီး + ပဲဒလက္ = ေသ
• ေၾကာင္လွ်ာသီး + စပါးႀကီးေျမြ = ေသ
• ကြ်ဲေကာသီးး + သံပရာသီး = ေသ
• ကြ်ဲေခါင္းသီး + သံပရာသီး = ေသ
• ကိုင္းဥ + ပုစြန္ခ်ဥ္ = ေသ
• ေခ်ာကလက္ + ေစာင္းလ်ားသီး = ေသ
• ေခ်ာကလက္ + ပဲျမစ္ = ေသ
• ခိုသား + ခ်င္း = ေသ
• ခိုသား + ဖရံုသီး = ေသ
• ခ်င္း + သေဘၤာသီး = ေသ
• ေဂြးသီး + အာတာလြတ္ = ေသ
• ငွက္ေပ်ာသီး + ထန္းသီး = ေသ
• တညင္းသီး + ရွိန္းခို = ေသ
• ထန္းလ်က္ + နလင္ေက်ာ္ = ေသ
• ထန္းလ်က္ + ၂၇ ပါးေဆး = ေသ
• ႏုိ႔ဆီ + ကိုးပါးေဆး = ေသ
• ႏြားႏို႔ + အခ်ဥ္အမ်ဳိးအမ်ိဳး = ေသ
• ႏြားနို႔ + မွုိ = ေသ
• နို႔ေအးေခ်ာင္း + ေဂြးသီး = ေသ
• ပ်ားရည္ + ၾသဇာသီး = ေသ
• ပ်ားရည္ + အုန္းသီး = ေသ
• ပ်ားရည္ + ဥသွ်စ္သီး = ေသ
• ပီေလာပီနံ + ပဲၾကားေလွာ္ = ေသ
• ပီေလာပီနံ + မွ်စ္ခ်ဥ္ = ေသ
• ပီေလာပီနံ + ေဒါင္းသား = ေသ
• ပီေလာပီနံ + အခ်ဥ္အမ်ဳိးမ်ဴိး = ေသ
• မင္းကြတ္သီး + သၾကား = ေသ
• မိႈ + တညင္းသီး = ေသ
• မိုင္လို + ပဲျမစ္ = ေသ
• မိႈ + ဖားသား = ေသ
• မိႈ + လယ္ကဏန္း = ေသ
• မိႈ + ယုန္သား = ေသ
• ေရခဲမုန္႔ + ခ်င္းသုပ္ = ေသ
• ေရွာက္သီး + ႏြားနို႔၊ ႏို႔ရည္ = ေသ
• လက္ဖက္ + ကြ်ဲေခါင္းသီး = ေသ
• ဝက္သား + ထန္းရည္ခ်ဳိ = ေသ
• ဝက္သား + ဗ်ဳိင္းသား = ေသ
• ဝက္သား + ၾကာရိုးၾကာစြယ္ = ေသ
• သေျပသီး + ထန္းလ်က္ = ေသ
• သိုးသား + ေစာင္းလ်ားသီး = ေသ
• အမဲသား + ခရု = ေသ
• အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ + Pepsy ပက္ပစီ = ေသ
Written - Vinsent Vango
No comments:
Post a Comment
mr.kyaingtun@gmail.com