Friday, December 21, 2012

အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ

Zaw Lin shared Myawady Health's photo.
အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ 
http://www.myawady.net.mm/health/knowledge/item/2523-2012-12-21-13-07-29
အဆုပ္ေရာဂါ ကာကြယ္ရန္ အတြက္ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ စားသုံးသင့္ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ စားသံုးျခင္းသည္ အဆုတ္ အတြက္ အေထာက္အကူ ျပဳေၾကာင္း သိရွိရသည္။

ေနာက္ဆံုး ေတြ႕ရွိေသာ သုေတသန ရလဒ္မ်ားအရ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီတြင္ ပါရွိေသာ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးမွာ အဆုတ္၏ ခံႏိုင္ရည္အားကုိ တိုးျမွင့္ ေပးသည္ဟု ေဖာ္ျပလ်က္ ရွိသည္။

ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံတြင္ ႏွစ္စဥ္လူ (၃၀၀၀၀)ခန္႔မွာ စီးကရက္ အလြန္အမင္း ေသာက္သံုးမႈေၾကာင့္ အဆုတ္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားၿပီး ေသဆံုးလ်က္ ရွိေနသည္။ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံမွ သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ဆာလ္ဖိုရာပိန္းေခၚ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးမွာ အဆုတ္ အတြင္းရွိ ေရာဂါ ကာကြယ္ေသာ ဆဲလ္မ်ားကို ပိုမိုလႈပ္ရွား အသက္၀င္ ေစသည္ဟု ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ထိုဓာတ္မွာ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီတြင္ ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိသည္။

NRF2ဟု ေခၚေသာ မ်ိဳးဗီဇဆဲလ္မွာ အဆုတ္အတြင္း အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ပြား ေစႏိုင္ေသာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က် ေစႏိုင္ၿပီး ထိုဆဲလ္မ်ားကို ႏိုးၾကားေစမည့္ လံႈ႔ေဆာ္မႈမ်ိဳးအား အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီတြင္...
အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ
http://www.myawady.net.mm/health/knowledge/item/2523-2012-12-21-13-07-29
အဆုပ္ေရာဂါ ကာကြယ္ရန္ အတြက္ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ စားသုံးသင့္ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ စားသံုးျခင္းသည္ အဆုတ္ အတြက္ အေထာက္အကူ ျပဳေၾကာင္း သိရွိရသည္။

ေနာက္ဆံုး ေတြ႕ရွိေသာ သုေတသန ရလဒ္မ်ားအရ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီတြင္ ပါရွိေသာ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးမွာ အဆုတ္၏ ခံႏိုင္ရည္အားကုိ တိုးျမွင့္ ေပးသည္ဟု ေဖာ္ျပလ်က္ ရွိသည္။

ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံတြင္ ႏွစ္စဥ္လူ (၃၀၀၀၀)ခန္႔မွာ စီးကရက္ အလြန္အမင္း ေသာက္သံုးမႈေၾကာင့္ အဆုတ္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားၿပီး ေသဆံုးလ်က္ ရွိေနသည္။ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံမွ သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ဆာလ္ဖိုရာပိန္းေခၚ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးမွာ အဆုတ္ အတြင္းရွိ ေရာဂါ ကာကြယ္ေသာ ဆဲလ္မ်ားကို ပိုမိုလႈပ္ရွား အသက္၀င္ ေစသည္ဟု ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ထိုဓာတ္မွာ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီတြင္ ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိသည္။

NRF2ဟု ေခၚေသာ မ်ိဳးဗီဇဆဲလ္မွာ အဆုတ္အတြင္း အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ပြား ေစႏိုင္ေသာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က် ေစႏိုင္ၿပီး ထိုဆဲလ္မ်ားကို ႏိုးၾကားေစမည့္ လံႈ႔ေဆာ္မႈမ်ိဳးအား အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီတြင္...

No comments:

Post a Comment

mr.kyaingtun@gmail.com