Wednesday, December 12, 2012

“ကုလားဆီးျဖဴသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား”

“ကုလားဆီးျဖဴသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား”
ကုလားဆီးျဖဴသီးကို ေဆးဖက္ဝင္ အသီးတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။
ကုလားဆီးျဖဴသီးက သဘာဝ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ၿပီး ကိုယ္တြင္းအဂၤါ စနစ္အားလံုးကို အားသစ္ေလာင္းေပးၿပီး ခြန္အားနဲ့ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္မႈကို ရရွိေစပါတယ္။ ကုလား ဆီးျဖဴသီးကို သဘာဝ ဗီတာမင္စီ အမ်ားဆံုး အသီးထဲမွာ ပါဝင္တယ္ လို့ ဆိုထားၿပီး လတ္ဆတ္တဲ့ ဆီးျဖဴသီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ခြက္မွာ လိေမၼာ္ရည္ထက္
ဗီတာမင္စီ အဆ ၂၀ နီးပါး ပါဝင္ေနပါတယ္။ ကုလားဆီးျဖဴသီးရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြက ေအာက္ပါအတိုင္း ျဖစ္ပါတယ္။

အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္း စနစ္ကို က်န္းမာေစျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီးဟာ အစာမေၾကတာ၊ အက္စစ္ဆန္တက္မႈ မ်ားၿပီး ရင္ပူတာ၊ ဝမ္းခ်ဳပ္တာ၊ ေလပြတာစတဲ့ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္း ေဝဒနာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစ ပါတယ္။ အသည္း လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ ေကာင္းမြန္ျခင္း ကုလားးဆီး ျဖဴသီးဟာ အသည္းရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ ေတြကို တိုးတက္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ကူညီႏိုင္ပါတယ္။

အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္း စနစ္က်န္းမာျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီ းစားတာက ပိုးမႊားကူးစက္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အ တြက္ အေအးမိတာ၊ ေခ်ာင္းဆိုးတာနဲ႔ တျခားအသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာ ေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။

ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းမြန္ျခင္း

ခႏၶာကိုယ္ တစ္ခုလံုး အေထြေထြ အားနည္းတာကို ေျပေပ်ာက္ေစၿပီး ကိုယ္ခံ စြမ္းအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ကာ ေရာဂါ ေဝဒနာေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ပါတယ္။

ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်ျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီးက ဘက္တီးရီးယား၊ ဗိုင္းရပ္စ္နဲ႔ ဖန္းဂပ္စ္ပိုး ကူးစက္မႈမျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါေတြရဲ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။

နာက်င္ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီးမွာ ေရာင္ရမ္းမႈ က်ေစတဲ့ အာနိသင္ ရွိတာေၾကာင့္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဦးေႏွာက္ အတြက္ အာဟာရ- ကုလား ဆီးျဖဴသီးဟာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့က်ကာ ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္ကို ထိန္းညႇိ ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဦးေႏွာက္ အတြက္ အာဟာရေပးကာ မွတ္ဥာဏ္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

နာ့ဗ္ေၾကာ က်န္းမာေစျခင္း

ကုလား ဆီးျဖဴသီးဟာ နာ့ဗ္ေၾကာေတြကို အာဟာရျဖည့္ ေပးတာေၾကာင့္ သြက္ခ်ာပါဒျဖစ္ တဲ့အေျခအေနကို သက္သာေစပါတယ္။

အေရျပားကို က်န္းမာေစျခင္း

ကုလား ဆီးျဖဴသီးဟာ အေရျပားမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေရာဂါေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိတာေၾကာင့္ အေရျပားကို က်န္းမာေစပါတယ္။

အနာက်က္ေစျခင္း

ကုလား ဆီးျဖဴ သီးဟာ အနာက်က္ေစတဲ့ ျဖစ္စဥ္ကို အားေကာင္းေအာင္ ကူညီေပး တာေၾကာင့္ အနာ ကုသရာမွာ အသံုးဝင္ပါတယ္။

Written by အာယု
from;http://www.myawady.net/.
“ကုလားဆီးျဖဴသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား”
ကုလားဆီးျဖဴသီးကို ေဆးဖက္ဝင္ အသီးတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။
ကုလားဆီးျဖဴသီးက သဘာဝ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ၿပီး ကိုယ္တြင္းအဂၤါ စနစ္အားလံုးကို အားသစ္ေလာင္းေပးၿပီး ခြန္အားနဲ့ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္မႈကို ရရွိေစပါတယ္။ ကုလား ဆီးျဖဴသီးကို သဘာဝ ဗီတာမင္စီ အမ်ားဆံုး အသီးထဲမွာ ပါဝင္တယ္ လို့ ဆိုထားၿပီး လတ္ဆတ္တဲ့ ဆီးျဖဴသီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ခြက္မွာ လိေမၼာ္ရည္ထက္ ဗီတာမင္စီ အဆ ၂၀ နီးပါး ပါဝင္ေနပါတယ္။ ကုလားဆီးျဖဴသီးရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြက ေအာက္ပါအတိုင္း ျဖစ္ပါတယ္။

အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္း စနစ္ကို က်န္းမာေစျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီးဟာ အစာမေၾကတာ၊ အက္စစ္ဆန္တက္မႈ မ်ားၿပီး ရင္ပူတာ၊ ဝမ္းခ်ဳပ္တာ၊ ေလပြတာစတဲ့ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္း ေဝဒနာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစ ပါတယ္။ အသည္း လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ ေကာင္းမြန္ျခင္း ကုလားးဆီး ျဖဴသီးဟာ အသည္းရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ ေတြကို တိုးတက္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ကူညီႏိုင္ပါတယ္။

အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္း စနစ္က်န္းမာျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီ းစားတာက ပိုးမႊားကူးစက္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အ တြက္ အေအးမိတာ၊ ေခ်ာင္းဆိုးတာနဲ႔ တျခားအသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာ ေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။

ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းမြန္ျခင္း

ခႏၶာကိုယ္ တစ္ခုလံုး အေထြေထြ အားနည္းတာကို ေျပေပ်ာက္ေစၿပီး ကိုယ္ခံ စြမ္းအားစနစ္ ေကာင္းမြန္ကာ ေရာဂါ ေဝဒနာေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ပါတယ္။

ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်ျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီးက ဘက္တီးရီးယား၊ ဗိုင္းရပ္စ္နဲ႔ ဖန္းဂပ္စ္ပိုး ကူးစက္မႈမျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါေတြရဲ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။

နာက်င္ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ျခင္း

ကုလားဆီးျဖဴသီးမွာ ေရာင္ရမ္းမႈ က်ေစတဲ့ အာနိသင္ ရွိတာေၾကာင့္ နာက်င္မႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဦးေႏွာက္ အတြက္ အာဟာရ- ကုလား ဆီးျဖဴသီးဟာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့က်ကာ ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္ကို ထိန္းညႇိ ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဦးေႏွာက္ အတြက္ အာဟာရေပးကာ မွတ္ဥာဏ္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

နာ့ဗ္ေၾကာ က်န္းမာေစျခင္း

ကုလား ဆီးျဖဴသီးဟာ နာ့ဗ္ေၾကာေတြကို အာဟာရျဖည့္ ေပးတာေၾကာင့္ သြက္ခ်ာပါဒျဖစ္ တဲ့အေျခအေနကို သက္သာေစပါတယ္။

အေရျပားကို က်န္းမာေစျခင္း

ကုလား ဆီးျဖဴသီးဟာ အေရျပားမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေရာဂါေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိတာေၾကာင့္ အေရျပားကို က်န္းမာေစပါတယ္။

အနာက်က္ေစျခင္း

ကုလား ဆီးျဖဴ သီးဟာ အနာက်က္ေစတဲ့ ျဖစ္စဥ္ကို အားေကာင္းေအာင္ ကူညီေပး တာေၾကာင့္ အနာ ကုသရာမွာ အသံုးဝင္ပါတယ္။

Written by  အာယု
from;http://www.myawady.net.

No comments:

Post a Comment

mr.kyaingtun@gmail.com